vrijdag 31 oktober 2008

Happy Halloween!

Vandaag is de dag dat de zombies uit de grond komen en de vampieren uit hun grafkelders ontwaken om iemand te bijten. 's Avonds bekijken we dan met z'n allen een hoop leuke horrorfilms, zeer gezellig is dat allemaal! En natuurlijk niet te vergeten, kinderen die verkleed van deur tot deur gaan om wat lekkers komen halen. Gisteren gaf ik jullie 2 tips hoe je gezonde lekkernijen kon geven, maar vandaag geef ik nog 1 extra tip die ik eigenlijk gisteren had vergeten mee te geven, namelijk FRUIT! Kinderen lusten graag fruit, het is lekker en het is nog super gezond ook! Happy Halloween.

Met sportieve groeten,

Lorenz
www.fit-life.be

donderdag 30 oktober 2008

Snoep en chocolade op Halloween

Of er hier in België ook zoveel snoep en chocolade gegeven wordt aan kinderen als in Amerika op Halloween weet ik niet, maar wat ik wel weet is hoe je de schade toch een beetje kunt beperken terwijl je hen toch wat lekkers kunt geven.

1. Fondant chocolade in plaats van witte en melk chocolade:
Neem fondant chocolade met 70% cacao, daar zit veel minder suiker in dan in witte-en melk chocolade.

2. Geef hen een ongezouten notenmix in plaats van suikerrijke snoep:
Deze noten bevatten een bron van gezonde essentiele vetzuren, die goed zijn voor hun lichaam en de hersenen. Het "gebruikelijke" snoep zit bomvol suikers die overgewicht in de hand werken, en die bovendien zorgen voor concentratieproblemen en gedragsstoornissen.

Als je met deze 2 kleine regels rekening houdt op Halloween, is dat een goede zaak voor de gezondheid van deze kinderen. Je zou immers kunnen zeggen: "Halloween is toch maar 1 keer op een jaar, laat ze dan toch snoepen". Oké, maar snoepen kan ook gezond op deze manier, en bovendien is het ook maar 1 keer sinterklaas, 1 keer kerstdag, 1 keer nieuwjaar, 5 keer vakantie, 1 keer hun verjaardag, maar ook tal van andere verjaardagen, en zo ben je vertrokken om een gans jaar lang redenen te vinden om jezelf en anderen een ongezond lichaam te schenken.

Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

dinsdag 28 oktober 2008

Ik zal mij even voorstellen

Hallo iedereen,

Mijn naam is Lorenz De Grande, 22 jaar en woonachtig te Brugge. Ik ben werkzaam als personal trainer en coach in mijn eigen personal training- en gezondheidscentrum, Fit-Life, te Brugge. Ik ben sinds 4 jaar ondergedompeld in het ganse fitness gebeuren, waarvan 2 jaar werkzaam als personal trainer, en sinds 1 jaar in mijn eigen zaak, Fit-Life. Ik heb het diploma behaald van Bloso, Instructeur B en initiator. Daarnaast volg ik constant extra opleidingen die in verband staan met fitness, training, voeding, enz... Dit om mijn kennis uit te breiden en zo ten alle tijde optimale resultaten te kunnen halen met mijn klanten.

Deze blog is niet enkel voor de leden van Fit-life, maar ook voor iedereen die interesse heeft in gezondheid, training, voeding, fitness en sport. Als je van plan bent om iets aan je conditie te doen, een six-pack wilt hebben, een paar kilo vet wilt verliezen, kortom, in de beste vorm van je leven wilt komen, dan ben je op deze blog aan het juiste adres. Ik zal hier regelmatig de meest interessante tips vrijgeven, om zo snel mogelijk een fit en slank lichaam te krijgen. Dit doe ik allemaal omdat het mijn vurigste wens is om mensen fit te krijgen en hun persoonlijke doelstellingen te helpen bereiken.

Hou mijn blog deze week goed in de gaten, want binnen enkele dagen zal ik het eerste artikel posten!

Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be