zondag 19 april 2009

1 geheime oefening voor een strakke buik

Ik zal jullie 1 oefening verklappen die je zeker in je trainingschema moet opnemen om een strakke buik te krijgen. Wat ik je alvast kan meegeven is dat het zeker GEEN buikspieroefening is!

Waarom? omdat buikspieroefeningen je geen strakke buik geven, in tegenstelling tot wat velen onder jullie altijd dachten. Een buikspieroefening versterkt de buikspieren, maar laat het vet er bovenop niet verdwijnen.

Een oefening die dat wel doet is de "squat". De squat in al zijn variaties versterkt de benen, verbeterd je uithouding, jaagt de hartslag de lucht in waardoor je meer calorieën verbrandt. Doe deze stofwisselings verhogende oefening regelmatig en je zal het vet op de buikstreek, snel zien verdwijnen!

Als je deze oefening nog nooit gedaan hebt, doe ze dan eerst zonder extra gewicht. Kruis de armen over de schouders, span de buikspieren wat aan, en zak door de knieën tot 90° en keer daarna terug naar de uitgangspositie. Begin met 2 reeksen van elk 20 herhalingen, als dit na verloop van tijd te gemakkelijk aanvoelt kan je het aantal reeksen opvoeren tot 4, en het aantal herhalingen tot 30 of meer. Voor de gevorderden onder ons kun je deze oefening doen met extra dumbells in de hand. De bedoeling is dat je op het einde van een reeks alle beenspieren goed voelt branden met daarbij een verhoogde hartslag. Als je buiten adem bent, zit je goed op weg!



















Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

woensdag 15 april 2009

Wees niet bang van zware gewichten


Krachttraining is belangrijk voor zowel man als vrouw om vet te kunnen verbranden, omdat krachttraining zorgt voor een toename van het spierweefsel.

Enkel cardio doen heeft dus geen zin om af te slanken.
Hoe meer spiermassa je hebt hoe meer calorieën je verbrandt in rust. Om het effect van hypertrofie (spieropbouw) te verkrijgen is het belangrijk dat je naar het gewenste aantal herhalingen werkt.

Spiermassa kan enkel opgebouwd worden als er gewerkt wordt tussen de 8 en de 12 (soms ook 15) herhalingen per reeks van een oefening.

Stel nu dat je een oefening moet doen van 3 reeksen van elk 12 herhalingen. Dan is het noodzakelijk dat je een gewicht gebruikt bij deze oefening waarmee je dan ook niet meer dan 12 herhalingen kan doen.

Is het zo dat je op het einde van een reeks toch nog een 13 e of 14e herhaling kon doen, dan is het gewicht dat je gebruikt gewoonweg té licht. Dan moet je een zwaarder gewicht gaan gebruiken om het maximale trainingseffect te verkrijgen. Anders heeft de training geen zin.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als je vanwege een blessure of letsel geen zware gewichten kunt tillen, dan mag je uiteraard niks forceren. Ben je letselvrij dan kan je gerust tot het uiterste gaan. Je zult beloont worden met het resultaat.






Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

donderdag 9 april 2009

Voedings misverstanden

Hieronder een aantal voedingsmiddelen waarvan altijd gedacht werd dat het dikmakers zijn. Niets is minder waar. Eet deze voedingsmiddelen regelmatig en je zult meer vet verbranden!


1. Bananen

- Zijn uitstekend als tussendoortje.
- Werkt preventief tegen verkoudheden en griep.
- Bevat véél vitamine C, ijzer, kalium, magnesium, vitamine B6 en B12.
- Door de de vele vezels die een banaan bevat kunnen de suikers moeilijk als vet worden opgeslaan.

Eet dus gerust elke dag een banaan!


2. Pindakaas

- Bevat veel proteïne wat goed is voor de stofwisseling en de spieren.
- Zit boordevol goeie vetten die jou meer lichaamsvet doen verbranden en goed zijn voor je immuunsysteem en hormoonhuishouding.
- Kijk wel op het etiket van de pot en zorg dat het een versie is zonder transvetten of geharde vetten, want deze zijn slecht voor je gezondheid.


3. Pasta, brood, aardappelen

- Volkoren pasta en brood zijn geen dikmakers, wit brood is dit wel. Ze bevatten voldoende vezels en langzaam verteerbare koolhydraten waardoor je hongergevoel langer wegblijft. beiden zorgen er ook voor dat de suikerspiegel constant blijft wat vetopslag tegengaat.
- Zoete aardappelen zijn tegenover gewone aardappelen een stuk gezonder omdat ze de bloedsuikerspiegel minder snel laten stijgen wat ervoor zorgt dat je minder snel terug honger hebt en minder vet opslaat.


4. Eieren

- 1 ei bevat maar liefst 6 gram eiwit. Je kan er gerust 3 per dag eten.
- Het soort vet dat in de dooier zit is niet het soort waarvan jij dik wordt.
- Het cholesterol dat een ei bevat is niet het soort dat jou slechte cholesterolwaardes laat stijgen. Laat je dus niet afschrikken!


5. Noten

- Bevat veel proteïne.
- Rijk aan gezonde vetten





Het aantal calorieën van een bepaald product zegt niks over de voedingswaarde ervan. Uit wat de calorieën bestaan is véél belangrijker. Bovendien is het de totaalsom van de calorieën op het einde van de dag die bepaald of je nu zult afslanken of niet, en niet het aantal calorieën van één product. Dus als je voeding over gans de dag goed zit, dan zul je merken dat de totaalsom goed zit om vet te kunnen verbranden.



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

dinsdag 7 april 2009

Personal training, het enige werkend systeem

Het enige werkende systeem om een volledige lichaamstransformatie te bekomen op een gezonde manier, zonder gevaarlijke pillen en operaties, is het volgen van een gestructureerd en vooruitstrevend plan waar je consistent en gefocused mee bezig bent.


Een systeem dat jou lichaam verplicht om zichzelf te veranderen.

Je moet je lichaam een reden geven om zichzelf te veranderen.

Als personal trainer heb ik nog nooit een dramatische lichaams transformatie gezien bij iemand die "gewoon wat gaat trainen om in beweging te zijn" of dat ze "hopen dat resultaat zullen boeken".

Mensen die hun doelstellingen met halve moeite benaderen, en zich mentaal niet instellen op een drastische verandering in hun levensstijl , zullen nooit de gezondheid en het lichaam hebben die ze écht willen. Het is jammer, maar waar.

Het zijn dezelfde mensen die hun leeftijd en genen de schuld geven, hoop zoeken in de laatste nieuwe vermageringspil en klagen over al de tegenstrijdige informatie waardoor ze niks meer willen doen.

Het is die man of vrouw die je iedere dag in het fitnesscentrum tegenkomt die exact hetzelfde eruit ziet als een jaar geleden...en het jaar daarvoor.




Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande
www.fit-life.be

woensdag 1 april 2009

Lipomassage geeft strakke buik in 4 weken

Als het erop aankomt om in een korte tijd verbluffende resultaten te krijgen, is Lipomassage van LPG zeker en vast aan te bevelen. Gunnar Peterson, personal trainer van veel celebrities en professionele atleten, gebruikt Lipomassage om zijn klanten centimeters te laten verliezen op de meest hardnekkige plaatsen. Een vermindering van 5 tot 9 centimeter is niet uitzonderlijk.



In volgend filmpje zie je waarom Gunnar Peterson Lipomassage aanbeveelt.








Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be