maandag 25 mei 2009

Een gezond ontbijt

Uit wat bestaat een gezond ontbijt nu echt?

Een gezond ontbijt heeft als functie(in dit geval) het lichaam te voorzien van de juiste voedingsstoffen zodat de vetverbranding op gang kan gebracht worden.
Dit gebeurd door een ontbijt dat samengesteld is uit een combinatie van eiwitten en langzaam verteerbare koolhydraten.

De eiwitten leveren de bouwstoffen voor het lichaam en de spieren. De juiste koolhydraten,
namelijk langzaam verteerbare koolhydraten zijn een bron van energie en vezels.

De energie heb je nodig om het lichaam te kunnen voorzien van brandstof. Die brandstof is nodig om je lichaam inspanningen te laten verrichten zoals sporten, werken...


Hierbij geef ik jullie alvast een aantal voorbeeld ontbijten die jullie gemakkelijk zelf kunnen maken.



Ontbijt 1


- Een bordje gekookte havermout in magere melk, eventueel gezoet met ahor
nsiroop, honing of vers fruit zoals bessen en frambozen.
- 2 gekookte eieren.


Ontbijt 2


- Een kom muesli in magere melk.
- Een omelet van 2 tot 3 eieren.

Ontbijt 3


250gr magere platte kaas vermengd met een handvol frambozen, aardbeien, bessen of ananas.


Ontbijt 4


Volkoren pannekoeken op basis van volkoren tarwe of spelt meel. Gebruik rietsuiker om aan het deeg toe te voegen in plaats van gewone geraffineerde kristalsuiker. Om de pannekoeken te zoeten kan je honing of ahornsiroop gebruiken.


Ontbijt 5
(deze is handig als je niet veel tijd hebt in de ochtend)


Powershake: In de blender doe je: 250 ml magere melk, 1 magere yoghurt, 1 kop ongekookte havermout, 1 banaan in stukjes, 1 kop ingevroren bessenmix (hoeft niet ontdooit te worden), 1 eetlepel pindakaas. Blenden! en klaar is je ontbijt. Voor personen die krachttraining doen is het interessant om een schep whey proteine aan de shake toe te voegen, zo heb je extra eiwit bij je ontbijt.




Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

vrijdag 15 mei 2009

3 redenen waarom jij geen koppig buikvet verliest

Het grootste probleem van de meeste mensen, is meestal het kwijtgeraken van buikvet, wat ze ook proberen. Daarom geef ik jullie 3 echte redenen waarom jullie geen koppig buikvet verliezen.



1. De meeste mensen verdoen hun tijd met het doen van 100 of meer crunches en sit-ups (buikspier oefeningen) per dag, met de valse hoop dat dit buikvet zal verbranden.

Crunches en sit-ups zullen je niet helpen om een six pack te krijgen.
Er zijn wel een paar zeer effectieve oefeningen die de vetverbandende hormonen stimuleren die ervoor zorgen dat je meer vet kan verbranden over gans het lichaam, inclusief je buikspieren.

Deze oefeningen zijn geen traditionele buikspier oefeningen, maar eerder volledige lichaamsbewegingen waarbij je buikspieren als stabillisatoren dienen.

Bij Personal Training Studio Fit-Life, leren we aan de klant hoe elk van deze oefeningen perfect uitgevoerd moet worden voor het beste resultaat.



2. De meeste mensen doen het verkeerde type van cardio training, terwijl ze hiermee week na week, maand na maand, enorm veel tijd verspillen. Ze gebruiken een loopband, crosstrainer of fiets op de verkeerde manier waardoor ze geen resutlaat krijgen in ruil voor hun inspanningen.

Ik zal je hierbij nog een geheim verklappen. Ze zullen niet enkel geen resultaat verkrijgen, maar ze lopen hierbij ook het risico om vet op te slaan en krijgen dus het tegenovergestelde effect.


In mijn trainingsprogramma's laat ik de klanten HIIT doen, oftewel High Intensity Interval Training.
Bij dit type cardio training kan je de tijdsduur van inkorten tot 20 tot maximaal 30 minuten per sessie, en zullen de resultaten verdubbelen.



3. De meeste mensen eten niet genoeg.

Ik weet dat het grappig klinkt, maar de meesten eten niet genoeg om buikvet te kunnen verbranden. Wanneer je niet genoeg eet, loop je het risico om het tegenovergestelde effect te krijgen, waarbij je lichaam vet zal opslaan, in plaats van te verbranden.

De truc is om de juiste hoeveelheden voedsel op het juiste tijdstip te eten. Je moet er wel voor zorgen dat je de voeding lekker vind, zodat het niet aanvoelt alsof je gestraft bent.

Aan de hand van een voedingsschema op maat halen mijn klanten schitterende resultaten zonder dat ze daarbij honger hoeven te lijden.




Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

maandag 11 mei 2009

Weet wat je eet

Als je de supermarkt in loopt en je bekijkt de voorkant van een product verpakking kun je al snel misleid worden als je niet zorgvudig de etiketten bekijkt van een product. Op ieder etiket staat de voedings samenstelling, de hoeveelheid calorieën, koohydraten, suikers, vetten, eiwitten, en de ingrediënten.

Als je toch zomaar ieder product in je kar gooit waarvan de verpakking er goed uitziet zul je toch veel ongezonde stoffen binnekrijgen die je toch liever niet in je lichaam wil.

Als je écht gezonde producten wil moet je letten dat volgende stoffen NIET op het etiket vermeld staan:


ASPARTAAM: Deze synthetische zoetstof is 200 keer zoeter is dan gewone suiker, en wordt meestal gebruikt in diverse light producten om het product toch een zoete smaak te geven zonder extra calorieën. Deze zoetstof is een kankerverwekkend gif dat je liever niet in je lichaam hebt.


GLUCOSE-FRUCTOSESTROOP: Is een zoetstof die voornamelijk terug te vinden is in frisdranken, snoep, koeken. Van fructosestroop wordt je moddervet, het vergroot de kans op suikerziekte en hartkwalen. Een bijkomend nadeel is dat het niet verzadigend werkt, dit wil zeggen, je kan het blijven eten of drinken zonder er genoeg van te krijgen, maar hierdoor werkt het dus nog veel gevaarlijker. Light frisdranken gaan drinken om deze suiker en zoetstof te vermijden heeft ook geen zin, want dan heb je er terug de aspartaam bij. Drink gewoon water, karnemelk, thee, koffie (in beperkte mate) of verse vruchtensappen.


TRANSVETTEN OF GEHARDE VETTEN: Transvetzuren zijn vetten die normaal niet in de natuur voorkomen, waardoor ze zeer moeilijk te verteren en te verwerken zijn door het lichaam. Ze zitten in koekjes, margarine, snacks, snoep, kant en klare pizza's en alles wat gemaakt is met geharde plantaardige olie. Transvetzuren zijn vetten die ontstaan door een bepaald fabrieksproces. Ze stimuleren het ontstaan van hart- en vaatziekten. Op je brood gebruik je dus beter boereboter in plaats van margarine en om te bakken beter olijfolie in plaats van gewone plantaardige bakboter.





Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

woensdag 6 mei 2009

Pimp je training met deze 3 tips

1. Kortere rustpauzes tussen de sets zorgen voor een hogere hartslag en meer aanmaak van groeihormoon, waardoor je meer vet gaat verbranden.


2. Wissel een oefening voor het bovenlichaam iedere keer af met een oefening voor het onderlichaam. Dit zorgt ervoor dat het hart harder moet gaan pompen om het bloed van de ene kant van het lichaam naar de andere kant te krijgen, waardoor de hartslag hoger komt te liggen. Daardoor ga je dan ook meer calorieën verbranden.


3.
Doe je cardio na de krachttraining in plaats van ervoor. Hierdoor zal het lichaam al meteen zijn vetresveres gebruiken om aan energie te komen, omdat de meeste brandstof uit de spieren al is opgebruikt do
or de krachttraining.










Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

zondag 3 mei 2009

De meeste commerciële ontbijtgranen zijn ongezond

“Ontbijtgranen bevatten meer suiker dan een portie roomijs” is de titel van een toch wel opmerkelijk artikel op de website van het laatste nieuws. Het artikel geeft aan waarom de meeste commerciële ontbijtgranen zo ongezond zijn. Voornamelijk de ontbijtgranen die zogezegd bestemd zijn voor kinderen zijn nog het gevaarlijkst van allemaal.

Ik ben me er al lang van bewust dat dit zo is, maar de reclame op tv werkt misleidend waardoor toch velen ’s ochtends grijpen naar deze toch wel zeer ongezonde producten. Naast het feit dat ze niet gezond zijn belemmeren ze je bij het bekomen van een strak figuur.










Hier vind je de link naar het artikel


Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

Artikel "Brugsch Handels blad"

Sommigen onder jullie hebben het misschien al opgemerkt, maar vorige week stond ik samen met Sander Blommaert (jonge topsporter) in een artikel, op pagina 2 van het “Brugsch Handels blad”. Sander Blommaert is de enige Belgische leerling aan de prestigieuse Royal Ballet School in Londen.


Het volledige krantenartikel kunnen jullie hier bekijken en downloaden.



Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be