donderdag 24 september 2009

Hoe mijn voeding eruit ziet

In de voorbije maanden gaf ik jullie tal van tips over gezonde voeding, om op snel en gezonde wijze een fit en slank lichaam te krijgen.

Vandaag laat ik zien hoe mijn voeding op een doordeweekse dag eruitziet, inclusief de voedingssupplementen die ik gebruik om tekorten aan te vullen en mijn recuperatie van de training te verbeteren:




7.30u:

- 3 volledige eiëren + 3 ei-eiwitten
- 3 tot 6 sneetjes (hoeveelheid hangt af of ik train om scherp te komen of voor spieropbouw) geroosterd volkorenbrood met mager beleg.

Voedingssupplementen:

- glutamine
- BCAA's (essentiele aminozuren)
- Multivitamine
- Anti-oxidanten
- Omega 3


10u:

Voedingssupplementen:

- Mineralen complex (calcium, zink, magnesium)


10.45u:

- 2 stukken fruit
- 2 sneetjes peperkoek (ongezoet) of 4 volkoren crackers met pindakaas
- 250gr-500gr magere platte kaas.


11.45u:

Supplementen voor de training:

- Arginine(aminozuur die zuurstof- en bloedtoevoer naar de spieren verbeterd)
- BCAA's (branched chain amino acids, die het herstel van de training bevorderen en de eiwit synthese verbeteren.
- 5 gr glutamine (aminozuur die het immuunsysteem ondersteund en spier herstel bevorderd.


12u:

Training

Tijdens de training gebruik ik creatine (opgelost in water), een voedingssupplement die de spieropbouw, kracht en herstel verbeterd. Trouwens één van de beste supplementen tot nu toe om de intensiteit van de training hoog te kunnen houden. Ik krijg er goede resultaten mee.


13.15u:

Supplementen na de training:

- 5gr glutamine
- BCAA's
- proteine shake
- 250ml carbo drink(snelle suikers die de glycogeen voorraad na de training snel terug aanvullen, voor een optimaal herstel).


14u:

- 1 volkoren baguette met kippewit en rauwkost, beetje mosterd.
- 200gr tonijn uit blik.

Voedingssupplementen:

- omega 3



17u:

-1 smoothie
- 1 proteine reep


18u:

Voedingssupplementen:

- Mineralencomplex


19u:

- 1 appel
- 150gr notenmix



22u:

- 250gr kippeborst met groenten
- 150gr bruine rijst.


Voedingssupplementen:

- Omega 3 (goed voor de huid, hormoonhuishouding, gewrichten, hersenenen, vetverbranding, hart- en bloedvaten.)


23.30u:

Supplementen voor het slapengaan:

- Zink (ter ondersteuning van het immuunsysteem en hormoonhuishouding)
- magnesium (essentieel mineraal voor het optimaal laten functioneren en herstellen van zenuwstelsel en spieren, ook goed voor de bloeddruk).
- Probiotica (goede darmbacteriën die het immuunsysteem ondersteunen, en zorgen voor een goede darm werking en voedselopname.
- 5 gr glutamine.


Tijdens de wintermaanden train ik voor spieropbouw, en dan zit ik toch zo'n 1000 tot 1500 calorieën hoger dan tijdens de zomermaanden.

Vanaf mei tot eind september laat ik mijn koolhydraten zoals, brood, pasta, rijst, aardappelen grotendeels vallen, vooral 's avonds dan. Omdat ik op die manier voor de zomer, mijn vetpercentage dan tot 5% laat zakken, om echt "scherp" te komen.

In de winter is dit minder van belang, en laat ik mijn vet% lichtjes oplopen tot maximaal 15%, en dit gaat dan gepaard met een toename van de spiermassa, in combinatie met de juiste training weliswaar.


Onthoud altijd dat voedingssupplementen nooit de gewone voeding kunnen vervangen. Ze dienen als aanvulling op de dagdagelijkse gezonde voeding, omdat je zelfs uit een "evenwichtige" voeding nooit voldoende mineralen en vitaminen kunt halen of opnemen, wat sommigen ook mogen beweren.

Dit geldt al voor personen die niet sporten, als je dan nog eens een intensief trainingsprogramma volgt, verbruikt je lichaam nog eens zoveel van die belangrijke nutriënten, vitaminen en mineralen, waardoor je op den duur tekorten krijgen, en je lichaam niet meer optimaal functioneert en hersteld, met alle gevolgen van dien.






Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

woensdag 16 september 2009

Vetverbrandings misverstand 4

Keer op keer hetzelfde trainingsschema doen, zonder daarbij de intensiteit te verhogen.

Iedere keer hetzelfde trainingsschema volgen zal ervoor zorgen dat je nooit sterker of fitter wordt, maar dat je continue hetzelfde zal blijven, hetzelfde eruit zal zien, en je hetzelfde voelen.


Wat je niet moet doen:

Iedere trainingsdag in het fitnesscentrum exact hetzelfde doen, hetzelfde cardio toestel, met dezelfde tv, en aan hetzelfde tempo bezig zijn, met dezelfde intensiteit, keer op keer.


Waarom dit ervoor zorgt dat je vet zal opslaan in plaats van verbranden:


Deze manier van trainen zorgt ervoor dat je geen enkele gram spierweefsel zal winnen, waardoor je je lichaam de vrije loop laat gaan met vet opslag.


Door jezelf iedere trainingsessie harder te pushen dan voorheen, blijf je continue resultaten boeken. En dat is waar het om gaat.








Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be

donderdag 10 september 2009

Vetverbrandings misverstand 3

Krachttraining ten alle tijde vermijden


Extra spiermassa opbouwen is de beste manier om je metabolisme op te drijven en zo lichaamsvet te verbranden. Dus iedere training met gewichten vermijden zorgt voor een toename van het lichaamsvet.


Wat je niet moet doen:

De gewichten in de gym niet aanraken, of als je het dan toch doet, de kleinste nemen die er zijn, zodat je eigenlijk je tijd verspilt.


Waarom dit ervoor zorgt dat je vet zal opslaan in plaats van verbranden:

Als je minder vetmassa wilt is het je doel om je metabolisme zo efficiënt mogelijk te laten werken, om je lichaam in een vetverbrandings machine te veranderen. Doe je dit niet, profiteer je niet van het feit dat extra spiermassa ervoor zorgt dat jij meer calorieën zult verbranden in rust.

Het is ook zo dat krachttraining ervoor zorgt dat je metabolisme zal verhogen voor de volgende 24 tot 48 uur, wat belangrijk is om die vetlaag er af t e krijgen!





Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be