maandag 21 december 2009

Personal training gedefinieerd

De dag van vandaag zoeken meer en meer mensen manieren om in vorm te komen. Uiteindelijk heeft dit er tot geleid dat veel mensen hulp zoeken bij een personal trainer om fit en slank te worden.

Een goede personal trainer is een fitness expert die de gewenste resultaten behaalt samen met de klant, door middel van de juiste training, voeding en motivatie. De personal trainer zorgt ervoor dat de klant consistent blijft met zijn trainingsprogramma, dit wil zeggen, dat wanneer de klant niet opdaagt op een training, dat hij die contacteert om meteen een nieuwe afspraak vast te leggen om te voorkomen dat het overslaan van trainingen een gewoonte wordt.

Bij de resultaten van de klant horen zowel het 'er goed uitzien' en het 'zich goed voelen', maar het belangrijkste is dat wij de klant tevreden stellen en aan hun verwachtingen voldoen.


Een personal trainer zijn is mensen helpen en hun levenskwaliteit helpen verbeteren. Er zijn meerdere studies die opmerkelijke verbeteringen aantonen binnen de training en het resultaat van die training als deze gesuperviseerd wordt door een personal trainer. Dit bewijs toont aan dat we efficiënt zijn in verkrijgen van betere resultaten dan wanneer iemand dit op zijn eentje zou doen.


Dit wil niet zeggen dat personal training voor iedereen is, maar het kan toch zeker de grootste groep hun doelstellingen en dromen helpen bereiken.

De reden dat een personal trainer het verschil kan maken is dat wij veel tijd gespendeer
d hebben aan het leren van, hoe het menselijk lichaam in elkaar zit en hoe het reageert op welke training.

Het is niet enkel het tillen van het gewicht of een uur op de loopband staan dat telt. Het gaat vooral om het begeleiden in het ontwikkelen van een gezonde en fitte levensstijl.

Voor meer info over betaalbare personal training in de regio Brugge kan je terecht op www.fit-life.be.





Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

donderdag 17 december 2009

Snelle training voor een strakke buik: Training 4


Deze keer bij training 4 nemen we de 'push up' er terug bij maar deze keer een variatie daarop, deze combineren we met de 'prisoner lunge'.




Begin de training met de 'small grip push up', waarbij je gedurende 1 min zoveel mogelijk herhalingen maakt. Dit vervolg je met de 2e oefening, namelijk prisoner lunge, en deze doe je dan ook 1 min lang. Na de lunges onmiddellijk verder gaan met de push ups. Doe deze combinatie 5x tot er 10 min om zijn.




Uitvoering:



Small grip push up

Begin de oefening in gewone push up houding, maar dan met de handen iets smaller dan schouder wijdte geplaatst. Buig gecontroleerd de ellebogen, maar zorg ervoor dat de ellebogen zo dicht mogelijk tegen de zij van het lichaam komen, in plaats van naar buiten toe. Als de ellebogen een hoek van 90° hebben, duw je jezelf terug uit naar de start positie.

Bij de small grip push up wordt de nadruk gelegd op de triceps (achterkant van de bovenarm), maar de borstspier en de schouders worden er ook bij betrokken.
















Prisoner lunge

Start met je voeten op schouder wijdte en de handen achter het hoofd geplaatst. Neem een grote stap voorwaarts met je rechterbeen en laat het lichaam zakken door de knieën te buigen. Het grootste deel van je lichaamsgewicht moet op het voorste been steunen, de achterste voet dient om je lichaam in balans te houden. Duw jezelf terug af met je rechterbeen, en wissel van kant. Doe dit non stop afwisselend tot de minuut voorbij is.

Met de Prisoner lunge worden alle beenspieren getraind zoals de quadriceps, hamstrings en bilspier.


















Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

dinsdag 15 december 2009

Snelle training voor een strakke buik: Training 3

Deze keer bij 'snelle training voor een strakke buik' gaan we de oefening 'split squat' en 'plank' combineren.

We beginnen met de split squat omdat deze de hartslag snel omhoog zal brengen waardoor voldoende bloed en zuurstof door het lichaam zal stromen, wat nodig is om fit te worden en een strakke buik te bekomen.

Doe gedurende 1 min zoveel mogelijk split squats om daarna gedurende 1 min de plank positie aan te houden. Herhaal dit 5X zodat de totale trainingstijd neerkomt op 10min.



Split squat

Ga op op ongeveer 1 meter van een stoel of bank staan, met de rug er naartoe gericht. Plaats de wreef van de linkervoet op de rand van de bank of stoel en je rechterbeen gebruik je om jezelf af te duwen. Start met je rechterbeen dat net niet volledig gestrekt is en zak gecontroleerd door de rechterknie tot je een hoek van 90° bekomt, om jezelf daarna weer uit te duwen naar de uitgangspositie. Doe deze beweging 30 sec aan de rechterkant en daarna 30 sec aan de linkerkant.

Bij deze oefening worden voornamelijk de hamstrings, quadriceps (bovenbenen) en billen aangepakt.















Plank

Ga in steun plaats nemen op de voeten en ellebogen. Hou het ganse lichaam in 1 rechte lijn zoals een plank (vandaar de naam), en hou de buikspieren gedurende 1 min aangespannen. Deze oefening zul je zowat in het ganse lichaam voelen.



















Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be

donderdag 10 december 2009

Snelle training voor een strakke buik: Training 2

Vorige keer in Training 1 heb ik jullie push ups laten combineren met body squat om de hartslag snel omhoog te brengen en de stofwisseling een tandje hoger te zetten. Deze keer bij Training 2 doen gaan we 2 andere oefeningen combineren om die buik strak te krijgen.

Deze keer omvat de training vooral plyometrische oefeningen. Dit zijn dynamische oefeningen die het volledige lichaam in beweging brengen en zorgen voor een groot calorieverbruik.



Zo voer je de training uit:

Gedurende 1 min ga je zoveel mogelijk 'jumping jacks' doen, meteen gevolgd door 1 min mountain climbers. Alles 5 keer herhalen tot er 10 min om zijn.


Jumping jacks

start in rechtstaande positie met gestrekte benen en handen naast het lichaam, maak vervolgens een kleine sprongen land met gespreide benen, terwijl de handen elkaar raken gestrekt boven het hoofd. Spring daarna terug naar de uitgangspositie. Doe dit op een goed tempo.

















Mountain climbers

Start in push up (pomp) houding en trek één knie op richting de borst, plaats je voet terug en doe hetzelfde met het andere been. Doe dit dan constant afwisselend.














Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande
www.fit-life.be


dinsdag 8 december 2009

Snelle training voor een strakke buik: Training 1

Doe je reeds 1 tot 2 fitness trainingen per week, maar je wil meer resultaat, en je hebt geen tijd om nog 2 extra trainingen te doen... Voeg dan deze snelle training toe aan je huidig fitness programma om nog meer calorieën te verbranden en dat buikvet er af te smelten.


Deze training kun je perfect thuis doen zonder materiaal en het neemt slechts 10 min van je tijd in beslag.


Zo voer je de training uit:


Gedurende 1 minuut lang ga je zoveel mogelijk push ups doen als je kan. Als de 1e minuut om is ga je meteen verder met een 2e oefening, squats. Gedurende de 2e minuut voer je zoveel body squats uit als je kan. Deze combinatie herhaal je 5X non stop tot de 10 minuten om zijn.


10 min lijkt weinig, maar je zult merken dat je hartslag na 2 min als een raket de lucht in gaat, wat ervoor zorgt dat je véél calorieën zult verbranden en je buikvet dus sneller verbrandt wordt.

Als je een beginner bent en lange tijd geen sport of fitness gedaan hebt kan je na iedere 2 minuten een halve minuut rust nemen, om daarna meteen terug verder te gaan met de volgende 2 minuten.

Als het pompen te moeilijk is doe je best de gemakkelijkere versie waarbij je op de bovenbenen steunt in plaats van op de voeten.

* Hou een chronometer of uurwerk bij de hand om zodat de rust- en werk tijden perfect kloppen.
* Als je de intensiteit wil opdrijven, kan je het tempo van uitvoering van de oefeningen verhogen en een aantal reeksen toevoegen.



Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande

www.fit-life.be

donderdag 3 december 2009

4 Tips om je insuline spiegel onder controle te houden

Als je insuline spiegel verhoogd is ga je calorieën sneller als vet opslaan in plaats van ze als energie te gaan gebruiken.

Een verhoogde insuline spiegel wordt meestal veroorzaakt door teveel snelle suikers in de voeding.


Hier zijn 5 tips om je insuline spiegel onder controle te houden:


1. Eet bij iedere maaltijd een hoeveelheid proteine (eiwitten).

Proteine zorgt ervoor dat insuline minder snel de hoogte in schiet als je bij die maaltijd ook koolhydraten (langzaam verteerbare koolhydraten dan) eet.

2. Eet niet 3 maar 6 keer per dag.

Meerdere eetmomenten per dag zorgen voor een constante suiker en insuline spiegel waardoor je gans de dag fit blijft, maar ook vet blijft verbranden.


3.
Vervang snelle suikers door langzame koolhydraten.


Snelle suikers uit frisdrank, bepaalde ontbijtgranen en snoep zorgen voor een snelle stijging van de suikerspiegel waardoor je lichaam meteen de calorieën als vet gaat opslaan. Langzame koolhydraten uit volkoren producten en fruit geven je een voller gevoel en houden de suikerspiegel contant.


4. Volg 2 tot 3 keer per week een intensief fitness programma.

Een goed fitness programma waarbij het volledige lichaam in actie komt zorgt ervoor dat je insuline onder controle blijft en dat je vetten gaat verbranden.




Met sportieve groeten,

Lorenz De Grande

www.fit-life.be