zaterdag 23 april 2011

8 tips voor een beach body

De zomer is dichterbij dan je denkt! Maar als je er nu mee start, heb je nog voldoende tijd om lichaam voor te bereiden. Hier onder staan 8 tips die je kan toepassen om er op je best uit te zien op het strand.

1. Let op je koolhydraten

Het consumeren van teveel geraffineerde suikers zorgt ervoor dat je teveel vocht vasthoud, waardoor je er opgeblazen uitziet, iets wat je niet wilt als je in je bikini op het strand loopt.
Haal je koolhydraten voornamelijk uit fruit, groenten en volkoren producten.

2. Laat frisdrank achterwege

Als tot nu toe regelmatig frisdrank gedronken hebt, is dit nu waarschijnlijk het moment om er serieus mee te minderen of stoppen. Als je het er echt moeilijk mee hebt om er af te blijven, ga dan af en toe voor een light frisdrank, maar vergeet niet dat zoetstof die de suiker vervangt ook niet niet goed is voor je. Naast de suiker, zorgt het koolzuurgas ervoor dat je er opgeblazen kan uitzien ter hoogte van de buik. Ideaal is plat water, eventueel met een beetje vers limoen of citroensap.


3. Verhoog je proteine inname


Elke keer dat je iets eet zal je lichaam calorieën verbranden om het eten te kunnen verteren. De vertering van eiwitrijke voeding zorgt voor een verbranding van meer calorieën dan van koolhydraten en vetten.


4. Drink meer water

Als je goed gehydrateerd bent, ziet je huid er beter uit en ga je toxines beter afvoeren, waardoor je gemakkelijker vet verbrand.

5. Doe squats in je trainingsprogramma


Als je tot nu toe nog geen squats deed in je trainingsprogramma, dan is nu het moment om dit te doen! Als er één oefening is die je onderlichaam kan verbeteren, dan is het wel deze oefening.
De oefening zorgt ervoor dat je billen en benen een mooiere vorm krijgen. Daar komt nog eens bij dat deze oefening zo intens is dat het een goede calorie verbrander is.

6. Ga bergop wandelen


Wandelen op de loopband met helling zorgt voor een verhoging van de intensiteit in vergelijking met gewoon wandelen, en bovendien worden voornamelijk de bilspieren aangesproken.
Als je er goed wil uitzien in bikini is dit een vorm van cardio die daar snel voor zal zorgen.

7. Drink groene thee


Het helpt om meer vet te verbranden


8. Verminder stress


Als je veel stress hebt, zal je lichaam meer cortisol aanmaken waardoor vet sneller op de buik word opgeslagen. Zorg dus voor voldoende ontspanning.





Met sportieve groeten,


Lorenz De Grande
www.fit-life.be